lördag 23 februari 2008

The Ides Of March - andra kapitlet


Jag var nyfiken på att höra hur The Ides Of March utvecklades, efter att ha diggat gruppens sextiotalssinglar genom samlingen Ideology [Sundazed 2000]. Men det fanns ett ord som hindrade mig. Jazzrock. Jag hade nämligen läst att musiken skulle ligga ganska nära band som Blood, Sweat & Tears och Chicago, efter att The Ides Of March rockat till sig och tagit in en blåssektion. Trots mina gamla skygglappar tog jag mod till mig och köpte albumet Vehicle. Det handlade ändå bara om ett par tior.

boomp3.com

Sommaren 1970 var titelspåret en monsterhit hemma i USA. Det var ångande soulrock med fullt ställ. I övrigt var större delen av den ganska varierade skivan inte heller direkt skräckinjagande, förutom två förfärliga kvasi-progressiva svulstiga åttaminuterslåtar. Min personliga höjdpunkt är Home som påminner om de stora dramatiska balladerna som The Righteous Brothers gjorde under Phil Spectors ledning i mitten av sextiotalet.

boomp3.com

Jag kan verkligen reta mig på de skygglappar man fick om man som ung fostrades musikaliskt genom indie, new wave och punk. Så mycket dogmer, så mycket musik som var bannlyst. Nästan tjugo år senare velar jag fortfarande ofta med skivor jag är nyfiken på, men som är behäftade med någon genrebeteckning som skaver.

Vad hände med The Ides Of March då? De gjorde i början av 70-talet en rad singlar och tre album till (som jag inte har hört), vilka inte kom i närheten av de framgångar som Vehicle hade gett. Frontfiguren Jim Peterik bildade gruppen Survivor, som brukar falla under den ännu värre beteckningen AOR (adult-oriented rock). Mest kända är de för en av 1982 års största hits Eye Of The Tiger, ledmotivet till Rocky III.

1 kommentar:

Anonym sa...

The belt works to tighten your muscle tissues by contracting them, and then relaxing them, and then repeating the motion, and it targets all the
muscle tissues in your abdominal section.

Feel free to surf to my web-site: flex belt
my website - Flex belt coupon