onsdag 13 augusti 2008

The Kinks - This Time Tomorrow

Bra initiativ av Spengochrille och Magnus S att dra igång en The Kinks-vecka! I systerbloggen Hi-Five har jag redan skrivit om att den här sommaren har gått i The Kinks tecken.

Det är framförallt skivan Lola vs. Powerman And The Moneygoround som snurrat i min mp3. Det är ju en ganska ojämn platta men den har flera guldkorn som t ex titelspåret, Get Back In Line, Strangers och, förstås, This Time Tomorrow.

Sommarens förälskelse i The Kinks började faktiskt med att jag såg Wes Andersons utmärkta film The Darjeeling Limited. Första scenen inleds just till tonerna av This Time Tomorrow. Och en sämre inledning på en film kan man ju tänka sig. Filmen har annars med hela tre spår från Lola...-skivan. Samtliga tre låtar kompletterar Wes Andersons bilder på ett perfekt sätt.

2 kommentarer:

spengochrille sa...

Wes använde Kinks genialiskt redan i Rushmore, 98. I scenen där Herman Blume(Bill Murray) gör en kanonkula från trampolinen med en cigg i mungipan för att fly verkligheten, följs han av Nothing in this world can stop me worryin´about that girl. En grym scen som är en av mina alla tiders favoriter.

Magnus S sa...

"Lola vs. Powerman And The Moneygoround" är verkligen värd en ordentlig lyssning, inte så ojämn som du vill påstå. Låten du valde från den är underbar och "Get Back In Line" är en personlig favorit. Men "Apeman" är fruktansvärd.

Det finns ett Kinks för var och en!