fredag 8 augusti 2008

Easy on the ladies now, boys!


Lindisfarne med klämmiga "Fog On The Tyne" i TV-showen The Old Grey Whistle Test år 1971

3 kommentarer:

Magnus S sa...

Nej, jag lade inte bara ut det här klippet för att vi tillsammans skulle skratta åt hur lustiga pop-/rockband kunde se ut i början av 70-talet. Jag gillar Lindisfarne skarpt faktiskt.

Kolla upp deras hits "Meet Me On The Corner" och "Lady Eleonore" som inte går av för hackor. Jag har en fin samling som heter "Repeat Performance: The Singles Album" som sammanfattar deras glansdagar 1970-73. Deras två första album "Nicely Out Of Tune" och "Fog On The Tyne" är också värda att ha.

Jag upptäckte "Meet Me On The Corner" på allvar i deckaren "Life On Mars", när den gick i fjol våras. Det var en scen där barn och vuxna dansade tillsammans vid en bröllopsfest. Arbetarklass i Manchester i början av sjuttiotalet! Musikvalet i scenen var klockrent. Efter nån härlig popdänga med Roy Woods Wizzard kom "Meet Me On The Corner" och den rörde mig vid hjärtat.

Ibland ligger Lindisfarnes gladlynta ackustiskt präglade pubfolkrock inte heller alls långt från husguden Ronnie Lane (kanske inte just i låten "Fog On The Tyne").

blubb sa...

Så här skulle Weezer låtit (och sett ut) om de varit födda 25 år tidigare.
Strålande trevlig låt.

Magnus S sa...

Jag har inte tänkt i dom banorna. Blubb, det ligger helt klart något klarsynt i dina paralleller till Weezer. Kul att du diggar Lindisfarne-låten.