måndag 31 mars 2008

Jona Lewie - Louise (We Get It Right)Enligt Stiff Records egen hemsida var Jona Lewie, om än inte ett av Stiffs största namn, men den artist som verkligen förkroppsligade sitt egenartade skivbolag. En icke-sångare med snustorr humor som inte följde trenderna, utan hellre hämtade näring från gammal hederlig engelsk music hall, klassisk musik eller skiffle. En excentriker i en klass för sig. Mot alla odds hade han två hits i sitt hemland, You'll Always Find Me in the Kitchen at Parties och Stop the Cavalry. Och bland de smakfulla australiensarna blev även den ovanligt klämmiga Louise (We Get It Right) en dunderhit år 1981. Vi ser en lycklig Jona Lewie på rullskridskor.

4 kommentarer:

mrdantefontana sa...

Ah! Denna förtrollade låt. Gör mig glad vilken jävla dag som helst.

Och, håll i hatten! han håller på att spela in ett nytt album. 2008-års största musikhändelse utan tvekan.

Magnus S sa...

Jag vill passa på att tacka dig som fick mig att få upp öronen för Jona Lewie och många många andra musikaliska hjältar. Tack för blandband, bland-CDer och alla timmar vid din stereo (snyft snyft).

RonnyBGoode sa...

Tack för en suverän blogg! Risken med att hita bloggar som denna är att man fastnar framför datorn och inte hinner med sin egen skivsamling (eller livet i övrigt). Hit kommer jag att återkomma ofta. Är det OK om jag länkar till Spango?

Magnus S sa...

Wow, blir alltid lika lycklig när någon upptäcker vår blogg och vågar berätta det. Jodå, det finns efter snart ett år massor av läsning och lyssning att vältra sig i här. Varmt varmt välkommen, "ronnybgoode"! Jag ska besöka din egen blogg också. Givetvis får du länka till Spengo.