fredag 26 september 2008

Det var sommar, det var 1969

Boomp3.com

Av någon anledning har den här låten fastnat i mitt medvetande de senaste dagarna. Den är inte märkvärdig, den är inte speciell, den är inte unik. Den är inte lång, bara strax över två minuter. Och ändå hinner de med så mycket. Men börjar man låten direkt med en refräng, ja, då spar man ju lite tid.

Det handlar alltså om "King Of The Rumbling Spires" med Tyrannosaurus Rex. Singeln släpptes sommaren 1969 och var den sista som Steve Peregrin Took medverkade på, därefter slog sig Marc Bolan ihop med Mickey Finn.

Låten är intressant på flera sätt. Den kan ses som en gränsstation mellan duons ursprungliga hippiefolk och den sköna boogie som T. Rex senare skulle glittra med. Jag hör också en oemotståndlig popådra och en lätt touch av psykedelia.

4 kommentarer:

Martin sa...

Yes! Det här är nog min absoluta Bolan-favorit och det säger väldigt mycket. Så otroligt bra.

Magnus S sa...

Marc Bolan var helt fantastisk! Jag gled in på Tyrannosaurus Rex efter att ha njutit av hitsen med T.Rex. och albumet "Electric Warrior" förstås. Min favorit är "A Beard Of Stars", den sista skivan under det längre gruppnamnet, med låtar som "Great Horse" och "By The Light Of The Magical Moon". Men det finns ju godis på alla de fyra skivorna. Väl värt att rekommendera om man fått upp öronen för Donovan, The Incredible String Band eller Syd Barrett.

Ande sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ande sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.