söndag 11 november 2007

Poco - Just For Me And YouHur kunde den här självklara låten gå mig förbi? Jag har en gång ägt plattan som Just For Me And You ligger på, gruppens tredje studioalbum From The Inside från 1971, och dessutom hade jag Poco från föregående år. Men jag lyssnade igenom skivorna otåligt och slarvigt. Raskt avfärdade jag Poco som ett slätstruket band och bytte bort plattorna.

Det har gått åtta år sedan dess. Nu är tiden mogen för den mjukare, mer tillbakalutade och solkyssta sidan av countryrocken, i vilken relationen till countrytraditionen är lösare och ledigare. Jag är helt enkelt redo för mitt första inköp av Eagles, som många hyser fruktan inför. För er som också är det vill jag även rekommendera Pure Prairie Leagues tidiga plattor, som jag nyligen upptäckt och fallit för.

Njut förresten av resan som strängvirtuosen Rusty Young tar med er på mot slutet av Just For Me And You med sin dobro.

8 kommentarer:

Martin sa...

Jag tror att Desperado kan bli en bra start när du ger dig i kast med Eagles Magnus.

mrdantefontana sa...

Varför anstränga sig så mycket på denna rakt ustakade tur.
Bry dig inte om en sådan halvmesyr som the Eagles - gå istället direkt på det mjuka, ständigt tillbakalutade, solknullande Dr. Hook.
:-)

Magnus S sa...

Jag anar en syrlighet i din ton, Sebastian. Jag vet att du tycker att min musiksamak är tråkig och trångsynt. Lätt att driva med...

mrdantefontana sa...

Magnus - Driver och driver ...
Vet inte det riktigt. Jag har iaf hört lika många bra Dr. Hook-låtar som jag hört Eagles-låtar.

Se det som ett tips!

Skivdoktorn sa...

Nästan lika många bra som med Poco.

krister.lindstedt sa...

Det här var oväntat. Det skulle kunna kallas proto-eagles. I min värld är eagles ett djärvt spår.

Magnus S sa...

Ja, Eagles måste vara ett av rockhistoriens mest bespottade band, till och med i fiktionens värld, när jag tänker efter. En berusad The Dude (i Coen-brödernas lysande komedi The Big Lebowski) härsknar i taxin hem efter att ha släppts från häktet i Malibu. Varför? Taxichaffisen råkar spela The Eagles på radion, vilka The Dude med emfas hävdar att han aldrig har gillat.

Fortsätt gärna att lägga in kommentarer, Krister! Inget slår feedback!

Magnus S sa...

Sebastian och Skivdoktorn, det verkar som att ni har rätt. Vid en snabb jämförelse efter att ha kollat diverse YouTube-klipp bedömer också jag att Dr. Hook är mer givande än Eagles. Jag förstår inte att jag kunde tvivla på era glasklara omdömen. Jag bugar tacksamt och respektfullt inför er kunskap och smak.