onsdag 2 maj 2007

Varför blir främst killar besatta av musik?

I sällskap med musik kommer killar (under kontrollerade former) i kontakt med känslor de inte trodde att de hade. Det är nog den främsta anledningen till att så många killar är tokiga i musik. Att vara känslosam i det verkliga livet kan farligt och riskfyllt. Det är tryggare att leva ut till en känsloladdad låt, än att exempelvis brista ut i ilsken gråt under ett uppslitande gräl med sin tjej, när man tror att man nått den punkt där det är slut på förhållandet.

2 kommentarer:

The Vince!!!! sa...

En bra frågeställning det där, av någon underlig anledning så är det alltid lättare att identifiera sig med låtar som handlar om olycklig kärlek och spruckna förhållanden än om motsatsen, och låtar som behandlar motsatsen tror jag också har en tendens att bli "töntiga" också, även om det inte behöver bli så illa "Som de sista ljuva åren".
MVH
Hjalle

spengo.magnus sa...

Ibland känns det som de flesta kvinnor är mer intresserade av känslor som dyker upp i verkliga livet och inte bara i samband med någon hobbyverksamhet som musik, fotboll och levande rollspel. Men just musiken, den bredaste och kraftfullaste kulturyttringen av dem alla, är ventilen för många hämmade killar. Nu är jag inne och generaliserar kring kön och genus (och det är livsfarligt i dagens Sverige).

Jag vill också bara poängtera att känslor kan frammanas av själva musiken i minst lika hög grad som texterna. Jag är själv inte en speciellt lyrikorienterad kille. Mer om text respektive musik i inlägg längre fram.

Sedan är det inte bara om teman som kretsar kring kärlek och förhållanden som jag talar. Det kan handla om allt möjligt som undertryckta aggressioner, utsatthet, utanförskap, sorg och lycka. Ja, du vet säkert alltihop.