fredag 24 augusti 2007

BooMp3 Information

BooMp3-tjänsten som vi alla tycks använda här på Spengo ligger nere. Det går till synes bra att ladda upp en fil - men det går inte att spela den. Förmodligen ett serverproblem. Allvarligt talat har BooMp3 strulat ofantligt den senaste tiden.
Att jag oftast valt att använda den tidigare har berott på att det är den snyggaste, smartaste och mest lätthanterliga (för den eventuelle lyssnaren) gratistjänsten på nätet. Men detta gäller ju bara så länge den fungerar.
Mitt förslag om vi vill mp3-blogga här är att vi använder en annan sämre, men mer pålitlig, tänst. I alla fall som backup. Det är aldrig fel att vara frikostig med alternativ när man vill sprida kunskap och musik. Eller att helt använda sig av en fungerande tjänst.

Tex kan man använda zShare.
Här har jag laddat upp ett av Mats Larssons sköra men självlysande musiksmycken:

> Bought A House.

Man laddar alltså upp låten. Man får sedan url:en till länken som man sedan klistrar in som länkad låttitel så som jag gjort. Detta är ett mycket pålitligt, men som ni ser, inte särskilt upphetsande alternativ.
Man kan använda sig av en massa andra tjänster också. Använd google vetja.

Dock kan det ju också hända att Boomp3 reser sig från dödsbädden och börjar steppa.

Det är inget att hetsa upp sig för. Att blogga är detsamma som att hålla sig ajour med vad som händer och att alltid finna råd eller alternativ när något strular. Att blogga är ett berikande äventyr.
The Internets...

!!!Uppdatering!!! BooMp3 verkar helt slut. Filerna som vi tidigare laddat upp är i flera fall antingen utbytta mot andra låtar eller helt raderade. Jag misstänker starkt att sajten blivit hackad.
Jag föreslår att vi omedelbart använder en annan tjänst - och att de som orkar byter ut tidigare filer mot nya (eller åtminstone tar bort de gamla eftersom de nu snarare är missledande och störande) på tex zShare eller en liknande tjänst.

!!!!!!!!!!!!UPPDATERING!!!!!!!!!!!!!!!! DEL 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja. Jag är konfunderad. BooMp3-sajten har tydligen blivit uppdatrat och nått Beta-stadie. Tjänsten tycks fungera utmärkt i Explorer. Men inte alls i Firefox (som jag normalt använder). Så laddar vi upp filerna dit när vi surfar för Bill Gates så kan vi tydligen köra på.
Och de tidigare upplagda filerna verkar åter vara på plats och lyssningsbara. Trevligt!

Let's Rock!


!!! SISTA UPPDATERINGEN, 2:e SEPT.: !!!

Nu verkar BooMp3 ha klarat av allt. Så nu funkar det även att logga in med Firefox. Så då kan vi utan problem fortsätta använda BooMp3 allesammans om vi känner för det.

11 kommentarer:

Gusti sa...

Det jag undrar nu, som datoranalfabet, är om jag ska lägga ut låtarna igen på det sätt du rekommenderar, eller se tiden an i några dagar? Boomp3 fungerande åtminstone alldeles utmärkt i går eftermiddags. Hm, jag tror jag hoppas på ett digitalt mirakel och istället ägnar helgen åt Motown och fotboll.

mrdantefontana sa...

gusti - Du gör rätt i att avvakta. Jag tänkte närmast på fortsatta poster.
Nu fungerar dina filer för övrigt utmärkt!
Dock provade jag att ladda upp en låt till boomp3 nyss - och det gick inte alls. Inte heller hade jag ett konto där heller. Det verkade raderat, eller något?!....
Ja, det händer grejer där, det är alldeles uppenbart.

Vi avvaktar.

mrdantefontana sa...

gusti - Foör övrigt var det en ovanligt välkomponerad och snygg bloggpost för att komma från en datoranalfabet. Jag lyckades dessutom lyssna på en trevlig låt innan BooMp3 lade av (igen).
Kolla in i början av nästa vecka och se om filerna är lyssningsbara då. Om inte så är det kanske dags att testa mitt förslag.
Trevlig fotbollshelg!

Gusti sa...

mrdantefontana, tack för berömmet. Känner mig, minst sagt, vilse i den digitala världen. Känns som min hjärna har nått ett slags maxgräns för hur mycket digital information den förmår lagra … Detta till trots testar jag ditt förslag i kommande veckas inlägg.
Men nu är det ”kulan i luften” som gäller. Höjdpunkt (hoppas jag): AIK–MFF på Råsunda i morgon.

Magnus S sa...

Sebastian, tack för din omsorg och dina tålmodigt pedagogiska förklaringar.

Mats, åh Mats! Vad härligt det var att höra "Bought A House". Förstklassigt! Det är ju precis den musiken jag söker bland vinylskivorna jag köper från början av sjuttiotalet. Vilken fin röst du har, lika förtrolig som Ronnie Lanes.

Mats Larsson sa...

Tack som fan för det, Magnus, det värmde rejält! Ska faktiskt spela in en låt till i samma stil på onsdag:) Satsar på att trycka upp en fullängdare i eget namn med de akustiska låtarna, samt Bellsinspelningarna. Tycker det blir en bra mix. Fortsätt bloggandet i samma goda stil!
Hälsningar Mats

SideShow Surfer sa...

Provade ZShare med men det var samma problem att ladda upp något där.Ska det fortfarande vara så svårt att ordna ett ettigt alternativ för detta på nätet 2007.Undrar bara varför?.

Ha det gott

SideShow Surfer sa...

För övrigt så funkar BooMP3 bra dagtid men inte kvälls och nattetid i lilla Sweden.

Ha det gott igen. :)

SideShow Surfer sa...

Sista gången nu då webbsidan

http://www.mp3-codes.com/upload/

tycks funka relativt bra för stunden.Har donat med detta sedan 01:00 och klockan är nu ca 06:08 och så ska nätlivet vara lätt ha ha .... :)

Nåja,ha det gott igen.

Anonym sa...

Aw, this was an exceptionally good post. Finding the time and actual effort to generate a very good article… but what
can I say… I hesitate a lot and never seem to get nearly anything done.


my site vertical leap exercises

Anonym sa...

Hi there, I discovered your blog via Google whilst looking
for a related topic, your web site came up, it seems
good. I've bookmarked it in my google bookmarks.
Hi there, just changed into alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I'm gonna be careful for brussels.
I'll appreciate in case you proceed this in future. Many people will likely be benefited from your writing. Cheers!

my web page ... exercises to improve vertical leap