tisdag 1 februari 2011

Ett popfynd!


Pop Art Toasters - What Am I Going To Do (1994)

Dra på trissor, jag blev väldigt överraskad över att finna den här ovanliga videon på YouTube och den har bara visats 300 gånger hittills.

Pop Art Toasters var en kortlivad supergrupp med Nya Zeelands popelit och de gav bara ut en femspårs-EP med covers av relativt obskyr sextiotalspop. En sångarna i den här konstellationen var Martin Phillipps från den högt skattade gruppen The Chills (se en video med dem).

Kanske var Pop Art Toasters version av What Am I Going To Do världens finaste poplåt då, kanske är den det fortfarande? Jag älskade det faktum att det lät som en stor Phil Spector-produktion för ett litet popband med trängtande stämsång, Farfisaorgel, akustiska gitarrer och ekobemängda trummor. Det var oerhört fluffigt och helt befriat från kanter.

Jag hade då inte hört låten i sin originalversion med The Dovers. Men den tiden skulle snart komma. Vi kör en annan fullständigt övernaturlig garagepoplåt med The Dovers.


The Dovers - She's Not Just Anybody (1966)

4 kommentarer:

Martin sa...

Nu fick du mig att hoppas att den där fortfarande finns i gömmorna men jag är rädd för att den rensats vid något tillfälle.

spengochrille sa...

Rubriken säger allt. Minns hur sensationellt bra jag tyckte detta var.

Martin sa...

Återfunnen!

Anonym sa...

Vad härligt att få höra The Dovers ''She's not just anybody'' igen. Efter att jag, liksom hälften av sveriges musikintresserade grabbar, blivit frälst av Nuggets. köpte jag ett gäng Pepples-samlingar (några för 3:- styck på saligen insomnade skivaffären Riff-Riff i Karlstad, Nuggets gav jag 6,95 för på Tempo i Motala så garage har aldrig kostat mig mycket.) Efter att ha lyssnat på Pepples ett tag förstod jag väl att jag aldrig skulle bli någon riktig 60-tals arkeolog. Men det fanns i regel 1-2 pärlor på varje skiva. På volym 7 var The Dovers låt definitivt höjdpunkten med sitt driv och drömlika melankoli.