torsdag 1 maj 2008

Camper Van Beethoven - Take The Skinheads BowlingPoplåten, videon, bandet... oemotståndligt! Jag återkommer snart till den säregna gruppen Camper Van Beethoven.

6 kommentarer:

Martin sa...

Åhh vad bra de kunde vara. Kul att se videon. Jag ser fram emot mer Camper.

Skivdoktorn sa...

Var du också på konserten i Lund på Mejerier någon gång på andra hälftens åttiotal när Camper var med i ett par låtar på ett svenskt trist musikprogram och nästan alla gick hem efter tv-inspelningen men Camper kom ut för oss få som var kvar och körde en dunderspelning (har ett liknande - men ännu bättre - minne av Mano Negra). Det var en bra spelning men i övrigt får jag erkänna att Camper alltid kännts helt ointressanta.

Skivdoktorn sa...

...eller kanske var det början av nittiotalet...åren känns suddiga.

Martin sa...

Själv vill jag minnas at Camper splittrades typ kvällen innan de skulle Uppsala...

Magnus S sa...

Nej, amerikansk collegerock har väl aldrig varit din kopp te, Skivdoktorn. Faktiskt var jag på Mejeriet när Mano Negra spelade i samband med det där TV-programmet.

Jag såg aldrig Camper Van Beethoven och fastnade för deras "Sweethearts" först nån gång när de splittrades (sista skivan Key Lime Pie och den låten var min ingång). Men däremot såg jag David Lowerys nästa band Cracker ett par gånger 1991 (på Hultsfredsfestivalen och AF Chrougen i Lund). De var dunderbra live, fulla av spelglädje!

Skivdoktorn sa...

Nej, tacka vet jag Inger Öst. Sitter och lyssnar på nyinköpta "Rör vid mig" LPn från 1973 och dricker organisk ale. Fint! I sitt nya projekt "att-lyfta-herr-Svensson-ur-college-träsket" har doktorn även en present undanstoppad i form av en RIKTIG pop LP när herrn beträder civiliserade trakter på fredag.