lördag 8 december 2007

Guldkorn från 70-talet, del 2

Abbas album "Waterloo" brukar väl knappast räknas som ett helgjutet mästerverk. Av en slump lyssnade jag igenom skivan för några år sedan (tydligen hade jag ett exemplar i mitt hem just då). Då upptäckte jag faktiskt - dra på trissor! - en förnämlig låt som heter "Suzy-Hang-Around", ett på ytan anonymt albumspår som vid närmare granskning framstår som en ypperlig popdänga, till och med med den där rätta jingel-jangel-känslan. Tydligen är det Benny som sköter lead-sången (jag var först säker på att det var Björn). Lyssna också på trummisens lite klumpiga inslag på versen (är det månne Ola Brunkert som inte riktigt är uppvärmd?). Nog för att det är allmänt känt att Abba-medlemmarna har ett förflutet i 60-talets popsammanhang, men vem kunde tro något sådant här om Abba anno 1974?

boomp3.com

3 kommentarer:

Magnus S sa...

Häromhelgen under "Guilty Pleasures"-aftonen hemma hos Anders när du spelade låten för oss andra, bad du oss gissa vilket band det var som låg bakom låten. Ingen hade en susning! Några trodde det var nåt amerikanskt Byrds-influerat jingel-jangelband från 80-talet.

Här har du verkligen grävt fram en pärla, Mattias. Jag är själv lite chockad. Samtidigt tänker jag på Hootenanny Singers fina elektriska folkrocklåt "No Time" från 1966 (med Björn på sång) och ser ett samband.

Martin sa...

Fin låt men jag undrar om den räcker till för att förlåta dräkterna de hade på sig i ABBA the Concert som jag såg på SVT igår. De var verkligen anskrämligt fula när de stod på toppen.

Mattias sa...

Ja, det var rätt frestande att välja ut en "fulare" bild till texten, men jag motstod den frestelsen. Det kändes mer rätt i sammanhanget att välja en bild med seriösare framtoning. Tokbilder går det ju tretton på dussinet av, när det gäller ABBA.