måndag 24 januari 2011

Maracasfest med The Flamin' Groovies!


The Flamin' Groovies - Slow Death (live på fransk television 1972)

Slow Death är kulmen och slutet på deras Stones-period som började ungefär 2-3 år tidigare. Bakom maracas-klasarna ser vi en ung Chris Wilson, nyrekryterad som sångare efter av vildbasen Roy Loney lämnat gruppen. Dock hann Loney vara med och skriva Slow Death innan han drämde igen dörren till replokalen.

För mig är trummisen Danny Mihm den stora stjärnan i detta klipp. Vilken fröjd det är att se honom banka igång låten iförd pilotbrillor och skinnpaj! Han var rock 'n' roll-själen i bandet lika mycket som Roy Loney. Jag kan föreställa mig att han slutade när Cyril Jordan ville att de skulle bli poppigare, klippa håret och skaffa sextiotalskostymer.

2 kommentarer:

Jonas sa...

Det tråkigaste var ju att Stones-eran tog slut för Stones (visst finns det en och annan godbit se'n också, men ändå) också...
och så saknar jag "High Flying Baby" på topp-10-listan ;-)

Magnus S sa...

Just "High Flying Baby" låg precis där runt tiostrecket och vippade, men den föll strax utanför för att jag ville ha lite mer spridning på topplistan och inte bara hämta allt från de främst albumen "Teenage Head" och "Shake Some Action".