onsdag 18 juli 2007

Sommarskoj

Regnet öser ned över Stockholm. Inte ens det faktum att Love från Florence Valentin just varit med i Allsång på Skansen och sagt att han gillar Karl Gerhard för att han var klassförädare verkar kunna blidka vädergudarna. Så jag får väl försöka dra mitt strå till stacken genom att lista lite sommarlåtar. Listan är på intet sätt komplett så fyll gärna på bland kommentarerna. Jag orkar inte rangordna så vi bara kör.

Barracudas ger oss total popperfektion i Summer Fun. Från försäljarstarten och framåt. Ba-ba körer. "I don´t care about the rest of the year cause this is what I wanna do. The sun is up the feelings right. It´s all up to you! In the sun. Summer fun!".En sommarlåtslista är förstås inte en riktig sommarlåtslista utan en låt där Paul Weller och Mick Talbot i The Style Council glider fram i en liten båt. Titeln ljuger visserligen just nu men vi kan ju alltid drömma om en Long Hot Summer.Undertones var ju ett otroligt älskvärt band och kanske aldrig mer så än i Peel Sessions versionen av Here Comes the Summer. Tyvärr finns inte den versionen på YouTube men det är rätt OK att se dem mima på Top Of The Pops också.Jag hade redan The Lasts första LP när jag läste Hans Olofssons artikel om amerikansk pop i de första numren av Now & Then men det var då som jakten på singeln Every Summer Day började. Inte nog med att den ligger på Bomp! den innehåller den här texten också "I wanna go back to when the world was free/when all my friends were just like me/southern California 1963... Baby do you wanna take a ride with me/down to the sand and the waves and the surf and the sea" och lite senare "And we´ll run/under the summer sun/ride the summer waves/ every summer day".Waiting med Stevepops innehåller visserligen ingen sommar i titeln men refrängens "I'm just waiting for the summer" är en av de bästa dansgolvsvältare jag vet.

Några andra som naturligtvis måste nämnas är Chris Stamey med The Summer Sun, Psychotic Youth med Summer is on, Fantastic Baggys med Summer means fun, Norrköpings stoltheter Sonic Surf City och nästan vad som helst med tidiga Beach Boys, eller... men det lämnar jag till er och kommentarfältet...

4 kommentarer:

spengochrille sa...

Hej Martin, bara bra låtar på listan. Men om vi tar ett steg åt sidan till soulen så tycker jag att Sly Stones Hot fun in the summertime bör vara listad. Billy Stewarts Summertime snurrar också mycket hemma hos mig på sommaren.
Återkommer senare nu vaknade dottern.

Jason h sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jah Hollis sa...

För mig är Lovin´Spoonfuls Summer in the City och Mungo Jerrys In the Summertime riktigt somriga sommarlåtar.
Fast Mungo Jerrys rader "have a drink/have a drive" kanske inte känns riktigt i takt med tiden nu.

Cege by the way sa...

Don Henley: Boys of summer
Kenny Chesney "Anything but mine" (ja jag vet att den inte heter något med summer MEN den handlar om sommarflörtar ...)

ps
Undertones var mitt favvonband ett par år med en räcka ruggigt bra singlar. Såg dom flera gånger. Två gånger i Sockholm och en gång i London (maj -79) där Feargal kom in på scenen och busvisslade APHÖGT i micken det första han gör. Har inte fått tillbaka normal hörsel ännu ...

Barracudas gjorde ett par riktigt bra plattor