fredag 17 december 2010

En liten påminnelse om pop

I'd Rather You Leave Me med The Choir påminner mig om varför jag, av all musik, mest tycker om ren och skär pop. Redan introt på tolvsträngad Rickenbacker lyfter låten till The Byrds skimrande höjder. Trots att diskanten skär som en sågklinga och ljudet håller demokvalitet, så sprakar den här tvåminuterslåten verkligen av skir skönhet. Ack, att en så bunden formel som poplåten innebär kan bjuda på en sån komplexitet!


The Choir - I'd Rather You Leave Me (ca 1967)

4 kommentarer:

Mats L sa...

De amerikanska banden fick inte på samma sätt som de engelska tillgång till bra studios. Bra exempel är Green fuzz med Randy Alvey och Twist twist Senora med Garys US Bonds (en king).

Jonas sa...

Underbar poplåt! och så kom den inte ens ut 1967 - det dröjde till 1976 då en EP kom ut på Bomp. Hörde den första gången på Best Of Bomp-LP:n (min första vita vinyl f.ö.) som jag köpte för DMZ, Weirdos och Zeros... men det var den här låten (och I.R.T. med Snatch) som jag spelade om och om igen. Kanske den bästa outgivna POP-låten?

Balloonfighter sa...

Fantastisk liten poplåt. Den spar jag.

Magnus S sa...

Jodå Jonas - min bäste mentor - jag har också den där Bomp-samlingen sedan drygt 15 år. Den är proppfull av höjdare. Nämnas bör också singelversionen av Willie Alexanders "Kerouac" och The Poppees "If She Cries". Och den vita vinylen är väldigt dekorativ på skivtallriken så här i juletider.

Och Balloonfighter, härligt att du uppskattar högklassig 60-talspop.