söndag 23 maj 2010

The Move - Chinatown

The Move på sin tid var ett framgångsrikt band, i alla fall hemma i Storbritannien. Men jag kan tycka att de är på tok för underskattade och bortglömda idag, med tanke på de många poplåtar fulla av iver, intensitet och melodier som de lämnade efter sig hela vägen från början till slut. Få andra band från samma tid lyckades samla ihop en lika stor låtskatt.


Jag har på känn att inte många har hört näst sista singeln, Chinatown. Den kom hösten 1971 när bara Roy Wood, Jeff Lynne och Bev Bevan var kvar i The Move och låten blev en mindre hit i England bara någon månad innan första albumet av Electric Light Orchestra kom med sin ovanligt lyckade fusion av rock och klassisk musik.


The Move - Chinatown (1971)

Med Chinatown tar trion sig an popformatet - som de bemästrar till fulländning - med oemotståndlig lätthet och lekfullhet. Kanske är det just den attityden som legat The Move i fatet? Men de kunde verkligen förena hitkänsla med raffinemang!

2 kommentarer:

Kristofer sa...

Håller med om att det är ett underskattat band. Vet inte om folk har glömt bort dem efter fram gångarna med ELO. Tror att många förknippar dem mer med det bandet.

Jag upptäckte dem iaf via Ace Frehleys cover på Do Ya och blev posetivt överaskade att Jeff låg bakom även The Move.

Magnus S sa...

Härligt med en till som gillar The Move.