tisdag 25 maj 2010

10cc for God´s sake!

10cc är ett kriminellt underskattat band. Punkt. Visst, de nämns både nu och då som ett "guilty pleasure" men då är det väl främst I´m Not In Love som åsyftas. Men dom har ju gjort så mycket mer.

Förmodligen är dom lite för smarta och alltför ironiska för att få nya generationer av hipsters och rockfans att gå igång på deras musik. Som alla vet är det ju en dödssynd att vara ironisk eller rolig när man gör pop- eller rockmusik. Jag vet inte. Vad jag vet är att 10cc gjorde stora poplåtar med de sötaste melodier den här sidan av The Beatles.

Jag lyssnade t ex på den här låten häromdagen och upptäckte hur otroligt FUNKY den är. Fin koskälla också. (Videon är usel men det promoklipp som finns på YouTube med den här låten, är tyvärr spärrad. Sök gärna upp det istället och passa på att se klippet med Old Wild Men live från 1974 också).

2 kommentarer:

Magnus S sa...

Se där, Jonken dyker upp på Spengo från ingenstans. Välkommen tillbaka! Kanske inte just min låten, men är ändå nyfiken på 10cc. Kanske en spellista på Spotify med godbitar av bandet hade vart på sin plats?

Jonken sa...

Det kommer, det kommer!