lördag 23 januari 2010

You need pop!

Det finns massor av rockmusik som hyllar själva rocken och rock 'n' roll-attityden. Ni vet, man rockar när man har det där sneda fnysande Billy Idol-leendet, intar sexuellt aggressiva poser och skiter i allt och alla. Hur gör man när man poppar? Jag antar att man bara studsar omkring med ett fånigt leende.


The Speedies - You Need Pop (sent 1970-tal/2005)

Nyupptäckta The Speedies från Brooklyn var ett av de populärare banden på CBGBs och Max's Kansas Citys livescener, även om deras rykte inte nådde så mycket längre. Killarna gick fortfarande i high school under den här eran i slutet av 1970-talet och de uppträdde med sällan skådad tonårsiver - snabba, catchy och roliga. The Speedies spelade visserligen powerpop men brydde sig inte om pressveck eller slipsknutar, det var mer punkbett i dem än så.


Segarini - Gotta Have Pop (1978)

När det ändå handlar om pop vill jag passa på att köra powerpop-klassikern Gotta Have Pop med den kaliforniske kanadensaren Bob Segarini, som redan i slutet av 1970-talet var en veteran med en bakgrund i en rad band. Plattan från 1978 rekommenderas, ibland påminner Segarini musikaliskt om Nick Lowe.


Boston-bandet The Tweeds gjorde en sprakande poplåt med det sällsynta temat skivsamlande. Härliga ord som picture disc och orange vinyl forsade fram som fradga ur munnen på sångaren. Pop on!


The Tweeds - I Need That Record (1980)

Don't give it to me on an 8-track,
I don't want it on cassette
If I can't have it on a disc,
then I don't want it yet

1 kommentar:

spengochrille sa...

Hej Magnus
Mycket fyndigt.!!!
Det behöver inte vara mer komplicerat än så här.
Fortsätt med ditt ihärdiga och fina musikskrivande.
Lysnnade på hela Segarini plattan när jag rippat den till dig och tycker den håller väl.
Chrille