fredag 7 oktober 2011

Pure power pop med The Poppees

Sökte på power pop på Spengo men fick inte upp Poppees bland resultaten. Det innebär att vi inte lagt ut, enligt min mening, en av de mest fulländade poppärlorna som någonsin spelats in, vilket härmed åtgärdas.

Poppees var starkt påverkade av The Beatles och skäms inte för det, gillar man kardborrepop så gör man. För otränade öron är det säkert lite otajt och taffligt, men det är ju halva grejen. De har för säkerhets skull också omgärdat sig av för genren legendariskt folk. Jealousy, som är deras andra singel, är producerad av The Flamin' Groovies Cyril Jordan, skivbolag är BOMP! lika viktig för 70-talets retropop som fjädern är för en tyrolerhatt.


The Poppees Jealousy 1978


Vad gör man då när man peakat med sin andra singel? Man celldelar sig naturligtvis och går vidare i två band. The Boyfriends kan jag inte minnas att jag hört, men The Poppees frontman Arthur Alexanders band Sorrows är värt att kolla upp. För min del är deras debut LP Teenage Heartbreak årets stora musikaliska loppisfynd. Som brukligt är vad gäller plattor inom genren powerpop så är den inte helgjuten, det som är bra är däremot.. ja ni förstår vad jag menar. Här är titelspåret.


Sorrows Teenage Heartbreak 1980

2 kommentarer:

Martin sa...

Härlig text Chrille. Minns glädjen när jag efter att ha läst Popees-hyllningen i Now & Then hittade Jealousy på singel. Kul att höra Sorrows-låten också. För några år sedan kom det en samlings-cd med Popees som samlade singlarna och en del outgivet. Den är dock också ojämn.

spengochrille sa...

Tackar ödmjukast.
Now & Then gav mig grunden för att börja leta Power pop plattor, jag är Hans Olofsson evigt tacksam för hans inspirerande texter.