tisdag 27 september 2011

Inga trix - 30 pix!


Löningsdag till ära bökade Il Dottore in ölmagen i Malmös smalaste skivaffär, vid Lilla Torg. Magen klämde, vinyljunkien stönade i sin abstinens. Livet var plågsamt. Nöden hade ingen lag. En singel från Kristianstad år 1979? Hmmm! Härligt omslag, kan vara något.. eller absolut inte.

Till doktorns glädje, när han bökat sig ut ur affären, visade det sig var en totalt okänd skånepärla. Värdig en fotvandring till Kristianstad, inom Klippan. Det som verkligen höjer alstrerna är förstås det härliga munspelet och den lika fina saxofonen. Någon som vet något om Asfa Rock?

Diskanten är lite hög på vevgrammofonen så skruva upp basen för absolut njutning!


Asfa Rock - 30 pix


Asfa Rock - Kolla tiden

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härrejistanes vad bra!!! Vad kan texten på baksidan om kampen på regementena betyda? Ska lyssna igenom låtarna igen och tänka på texterna. Roligt att saxofonisten inte är en fast medlem i bandet när han så tydligt dominerar ljudbilden.
/hjelle

Magnus S sa...

Jag tror att bandet var ett gäng värnpliktiga i Kristianstad. Man fick obefintlig ersättning under sin militärtjänstgöring (jag minns att jag fick 31 kronor per dag 1990 och låg på artilleriregementet A3 i denna stad). Jag tror att de (lite kryptiskt) propagerade för skälig ersättning och andra rättigheter för värnpliktiga. Ja, det är gamla, inaktuella frågor nu.