måndag 6 juni 2011

Popklubben Shake Some Action på Pet Sounds Bar!


I åtta års tid har jag gått med dagdrömmar om en ny popklubb och äntligen blir de verklighet. I månadsskiftet augusti/september blir det premiär för klubben Shake Some Action i källaren på Pet Sounds Bar (på Skånegatan i Stockholm). Där serverar jag och gästande plattvändare vällagrad årgångspop 1963-1983 tillsammans med nördservice, "instant feedback" och en del tokiga infall. En torsdag i månaden är det tänkt. Jag håller dig som Spengo-läsare uppdaterad.

Det blir pop på längden och bredden - beat pop, barockpop, amerikansk folkrock, sunshine pop, psychpop, powerpop, new wave och annat svårkategoriserat men melodiskt. Detta är den mest fantastiska musik som man alldeles för sällan får njuta av ute på krogen. Visst kan vi göra undantag, men jag sätter gränsen vid The Smiths debutsingel Hand In Glove från 1983 för jag tycker att Stockholm haft tillräckligt med indiepop-klubbar.

Här är en tänkbar sekvens med tre fina poplåtar som jag skulle kunna tänka mig att spela något klubbkväll i höst:


Nick Lowe - Marie Provost (1977)


Tommy James & The Shondells - Out Of The Blue (1967)


Shakane - Love Machine (1975)

2 kommentarer:

Filip sa...

Prisa herren! Vad grymt kul det låter. Då ska absolut göra mitt yttersta för att tajma in ett eller ett par besök i samband med mina resor tillbaka till fadershuset.

Magnus S sa...

Fan, det sprack med Pet Sounds Bar! Uppvaktar ett annat ställe.