torsdag 30 september 2010

The Plimsouls


The Plimsouls - Oldest Story In The World och Everywhere At Once live i Pasadena mars 1983

Det är min plikt att påminna om dessa fantastiska band från 1980-talet som inte verkar få någon ny publik. Troligen har ingen under 30 år hört dem.

Detta högkvalitativa klipp visar att The Plimsouls var ett otroligt skarpt liveband. De hade en enastående förmåga att balansera sina pophooks på en knivsegg av rock 'n' roll. Peter Case är en av de vassaste rockrösterna någonsin. De hade en stor publik hemma i Los Angeles och fick till och med vara med i den romantiska komedin Valley Girl med en ung Nicholas Cage (se klubbscenen med bandet).

När jag och Chrille var i 20-årsåldern var det i första hand de mest sextiotalsaktiga garagerocklåtarna på plattan Everywhere At Once från 1983 som vi fastnade för - Lie, Beg, Borrow And Steal och Play The Breaks. När vi upptäckte The Plimsouls hade det hunnit bli 1990-tal. Jag hörde att albumet hade bra låtar överlag, men produktionen var tidstypiskt tråkig tyckte jag och den tog udden av dem. Därför är det extra härligt att äntligen få höra några av dessa låtar som de borde låta i liveklippet från Pasadena.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt band! Bra låtar!

spengochrille sa...

Fan vad skönt att någon gör sin plikt i det här landet.
Plimsouls två plattor står stolta i samlingen, och jag kan faktiskt lyssna på Everywhere At once med glada öron än idag.

Magnus S sa...

Tack Anonym! Är du under 30, är du den förste i din generation som hör The Plimsouls?

Och för berömmet, Chrille, gamle vän! När infrastrukturen faller samman i det här landet är det en som står kvar på sin post och det är han som sköter avdelningen bortglömda band och artister.

Filip sa...

Jag går under 30-strecket med hela fem år, men har trots det hört ett par spår med dem. Zero Hour, vilken fantastisk låt!

Magnus S sa...

Wow Filip, du har gett mig tillbaka tron på framtiden!

Anonym sa...

Nej, jag är 39 and counting... Men jag känner att det här skarpa livebandet drunknade in en unken produtkion som många andra band från början av 90-talet.
Man ser ju: Plimsouls ska upplevas live!