lördag 12 juni 2010

En påminnelse om vår existens

Nej ni är inte ensamma, Spengo finns fortfarande här för att ge er värmande musikaliska upplevelser. Men ibland behöver vi också sänka tempot och låta allt man hört och sett sjunka in och bearbetas. Under tiden så lyssna till ett av de lite förbisedda sena 70-tals popbanden, The Rubinoos. Ett fint band som kanske saknade det där lilla extra för att få sin självklara plats i musikhistorian. En knippe bra låtar blev det i alla fall. Där deras cover på Tommy James and the Shondells I think we´re alone now, och I wanna be your boyfriend väl är de mest kända. Klippet är däremot en fin sång, Hold me, från deras andra platta, Back to the Drawing board. Även detta en cover, på PJ Probys första hit från 1964(tack Magnus).


The Rubinoos som låg på Beserkley, var därmed skivbolagskamrater med Jonathan Richman och det finns onekligen en del likheter. Tuffheten att våga vara snälla och städade med fokus på melodierna. Men där Jonathan Richman ständigt sökte nya former och uttryckssätt, fastnade The Rubinoos i att vara kopior av The Beatles anno 1964. Mycket av popen från denna tid hittas lätt i tio kronors backarna, och för åtminstone första plattan är det ett fyndpris.

2 kommentarer:

Magnus S sa...

PJ Probys första hit i England år 1964, svinbra pop i bästa merseybeat-stil. En låt som ofta spelades på Radio Vinyl 105,6 så länge radiostationen satsade på sextiotal. Här är ett schysst YouTube-klipp (dock med svagt ljud): http://www.youtube.com/watch?v=BytsPZQ5vRE&feature=related

The Rubinoos fick gärna fortsätta vara kopior av Beatles anno 1964 för min skull, ety det inte finns något bättre att lyssna på.

Tack Chrille, för att du håller bloggen småputtrande.

spengochrille sa...

Tack själv Magnus för fakta, jag tog mig friheten att ändra i texten.
Absolut inget fel på Beatles anno 1964, men det hade varit trist om allt lät som det.