tisdag 24 mars 2009

Blue Nun

Idol. Ett ord lika slitet som innehållslöst. Oftast. Fast visst har även jag idoler, människor jag beundrar lite extra som Calle Palmer, Carl Barks, Raymond Chandler, Nick Lowe och kanske en handfull till.

I dag fyller hursomhelst Nick Lowe 60. Första gången jag såg honom live var med Rockpile på AF, Lund i slutet av 70- eller början av 80-talet. En alldeles utmärkt spelning.
I kylskåpet finns därför en halvflaska Blue Nun på kylning, vinet som sägs ha varit Nick Lowes favorit under eran som nästintill rockstjärna.

Favoritvin eller ej, helt klart är att Nick Lowe 1981 producerade en platta med June Carter Cashs dotter Carlene Carter som heter Blue Nun. Säkert är också att Carlene Carter 1979 blev Nick Lowes första hustru. Ett inte helt igenom okomplicerat äktenskap. Men som alla vet: true love travels on a gravel road. Sägs det.

Här en intervju med Carlene Carter, när hon fortfarande var fru Lowe, från Måndagsbörsen hösten 1981: ”Carlene is married … är gift med en kille som heter Nick Lowe och är en mycket berömd rockstjärna och producerar hennes skivor med mera.”

Ja jäklar, det är nog lika bra att öppna vinaren ändå. Skål och grattis på 60-årsdagen, Nick!

2 kommentarer:

Magnus S sa...

Härligt Gusti! Grattis gamle Nick! Finns det en artist som är galjonsfigur för Spengo, så är det Nick Lowe.

Lazern sa...

Grymt att vara snäll:

http://lae.blogg.se/2008/march/cruel-to-be-kind.html

..in the right mesure...

"Suvvelåt"