lördag 12 mars 2011

The hottest thing since rock´n´roll

Jag har halsfluss och måste ta antibiotika, men jag är övertygad om att lite Dr Yogami lyssning är minst lika potent medicin. Ängelholms stoltheter var under senare delen av åttiotalet en udda fågel på den svenska garagerockscenen. Framförallt så var sångare Johan Mattson en i dubbel bemärkelse stor scenpersonlighet.
Jag hade förmånen att se dem någon gång sent på åttiotalet i ett litet tält på någon skånsk festival. Deras ganska oortodoxa möte med rocken var stundtals förvirrande för en tonåring men Johans uppenbarelse var lika fängslande som kroppshyddan var enorm. Men några tuffingar var de inte till ytan och de spelade en ganska lättfotad garagerock med vissa psykedeliska inslag som är fullt lyssningsbar även idag. Create Something great måste vara en av genrens allra bästa låtar, och låtar som får min hjärna att associera till både Monochrome Sets Eine Symphonie Des Grauens och Arthur Browns Fire är naturligtvis något alldeles extra.Dr Yogami Create something great

2 kommentarer:

Magnus S sa...

Hade fullständigt glömt den här låten, men fan vad den är cool! Johan Mattsson kunde verkligen gasta kraftfullt. Bästa svenska neo-psykedelian före Soundtrack Of Our Lives (minns inte hur pass vassa Whipped Cream var).

spengochrille sa...

COOL!
Soundtrack of our lives är en ganska bra jämförelse, Whipped cream är det inte.